Recenze filmů

If I Stay ( Zůstaň se mnou)

16. srpna 2015 v 9:27 | Anie

R.J Cutler nám přináší romantické drama, natočené v roce 2014 podle knihy G. Formana. V hlavních rolích si zahráli Chloë Grace Moretz a Jamie Blackley. Můžete se těšit na 106 minut lásky, smutku a hudby.

Zápisník jedné lásky

28. července 2015 v 13:55 | Anie
Film o síle lásky a o tom, že pokud milujeme, nalzáleží na tom, zda něco dostáváme, ale zda umíme dávat...

poster romantické drama
USA, 2014
123 min
režie : Nick Cassavetes
předloha : kniha, Nicolas Sparks

Život je krásný, ale umí být i krutý. Ve filmu se společně s hlavním hrdinou Noahem ocitneme v sanatoriu u lůžka jediné ženy jeho srdce. Prožili spolu mnoho šťastných let, ale ona ho nepoznává. Má Alzheimera. Noah ji však přesto neopouští a každý den jí předčítá krásnou, romantickou knihu - vzpomínky z jejich společného života. Přestože Allie neví, že je její manžel, cítí se s ním velmi dobře a místy to vypadá, že se její stav i zlepšuje.

Společně s nimi se ocitáme v době, kdy se poznali. On byl chudý chlapec, ona dívka z dobré, bohaté rodiny. Jak se říká, opravdová láska nezná překážky, a takhle to bylo i v jejich případě. Prožili spolu krásné léto, ale potom se museli rozloučit. Rozdělili je rodiče a pak i válka. Když se po letech opět setkali, Noah žil ve 200 let starém domě, který krásně zrestauroval. Allie byla zasnoubena. Musela se však rozhodnout, zda dá přednost srdci nebo rozumu...

Je to krásný, dojemný film o lásce a bolesti, který můžu doporučit každé romantické duši. Četla jsem také knihu, která rozhodně byla lepší, to však nemění nic na tom, že se mi film hodně líbil. Která z nás by nechtěla muže jako je Noah ? Krásný, svalnatý, pracovitý, romantický...řekli bychom, že v reálném životě nikdo takový neexistuje a Sparksův pohled na lásku je naivní. Taky jsem si to myslela, dokud jsem je nepotkala.

Před třemi lety jsem pomáhala připravdit oslavu narozenin v domově pro seniory. Nosila jsem kávu a chlebíčky, a najednou jsem je spatřila. Žena byla na vozíčku, nedokázala se sama ani najíst a pořád dokolečka říkala : "Bože, Bože..." Její manžel, přestože taky měl svůj věk, tryskal energii. Krmil ji, hladil po vlasech, líbal na čelo. Potom jsem slyšela, jak nějakým známým říkal, jaká to je skvělá žena, jak moc ji miluje, že je šťasný, že s ní může být, protože pro něho v životě opravdu hodně udělala. Tehdy jsem si vzpomněla na příběh Allie a Noaha a dodnes mi ten obraz zůstává v paměti. Opravdová láska existuje! Po tomhle zážitku s radostí můžu říct, že nejen ve filmech !


Jednoduchý, romantický příběh, který nejednu (nejednoho) z vás rozbrečí. Pokud máte rádi romantické filmy, určitě se na podívejte, stojí to za to. Pro mě nejkrásnější byla ta příroda a romantika na jezeře plném labuti. K tomu všemu je tam krásná hudba !

Anie

Můj přítel delfín

2. července 2014 v 17:24 | Anie
Rodinné drama Můj přítel delfín (Dolphin Tale) vás přenese do prostředí veterinární kliniky, kde se odehrává celý příběh.
Hlavním hrdinou je zde delfín a malý chlapec, který díky své lásce a odvaze společně se svou kamarádkou zachrání nejen život tohoto krásného zvířete, ale také budoucnost celé kliniky. Film je inspirován skutečným příběhem !!


Film vypráví o tom, jak silné pouto může pojit zvíře s člověkem. Delfín měl zraněnou ploutev a proto byla nezbytná amputace. Vypadalo to, že ho budou muset utratit. Malý chlapec to však se zvířetem nevzdával. Našel člověka, který byl ochotný udělat pro zvíře umělou ploutev. Bohužel nebylo to tak jednoduché jak to na první pohled vypadalo... Nechci zde popisovat celý děj, protože si myslím, že je lepší se na film podívat než o něm číst !!

Mě osobně se velice líbil a určitě ho můžu všem doporučit !! Dle mého názoru zde můžeme najít mnoho moudrých rad do života :
  • Nikdy se nevzdávat !! Dokud tu bude naděje, musíme bojovat !!
  • Je důležité najít si něco, pro co budeme ochotni žít celým srdcem !! Něco, díky čemu najdeme nový smysl života, novou energii !
  • V nouzi poznáš přítele !!
  • To, že je někdo tichý, uzavřený a spíše samotářský neznamená, že nemůže dělat VELKÉ věci !!
Postavy, o kterých musím napsat pár slov :

  • Winter ( Zima) - zraněný delfín. - Nádherné zvíře, které mě na první pohled okouzlilo. Přiznávám se, že mám pro tyto mořské tvory tak krochu slabost :) Od začátku jsem mu moc přála, aby se uzdravil a věřila jsem, že se to povede !
  • Chlapec - je pro mě symbolem malého člověka, který dokáže velké věci !! Právě jeho postava mě donutila se zamyslet, zda v životě dělám opravdu všechno, co je v mých silách, abych dosáhla cíle.
  • Rufus (pelikán), který žije na střeše :D - abych řekla pravdu je ve filmu prakticky nepodstatný, ale podle mého názoru je vtipný a sladký :)
  • Chlapcův bratranec - než odjel na vojnu plaval závodně, ale pak měl nehodu a všechno se pokazilo...nebo ne ?
    - já jsem v jeho postavě viděla obrovskou souvislost s delfínem. Jakoby mu zvíře dalo novou naději a energii překonat bolest a pocit prohry. K tomu všemu ho hraje moc hezký klučina - Austin Stowell :-)


A nakonec ještě jedna ukázka a s ní také nádherná píseň od Westlife !!




Doufám, že vás film alespoň trochu zaujal. Je to krásný příběh a myslím, že se skvěle hodí k té letní atmosféře !

Anie

Záchranáři (The Guardian)

27. listopadu 2013 v 17:59 | Anie
Milujete akční, dobrodružné filmy s krásným dojemným koncem ?! Pokud ano, film Záchranáři bude pro vás ten pravý !!


O FILMU:
  • akční drama z roku 2006
  • 136 min
  • Režie : Anrew Davis
  • V hlavních rolích : Kevin Costner, Anton Kutcher
O ČEM FILM JE ?

Kevin Costner zde ztvárnil roli záchranáře Bena Randalla, který se po ztrátě svého týmu stane učitelem ve výcvikovem centrum pro mladé adepty. Zná velmi dobře podmínky v jakých pracují záchranáři, a proto je ve výuce velmi přísný. Jedním z jeho žáků je šampión v plavání Jake Fischer. Ben v něm objeví obrovský potenciál a ví, že právě to je člověk, který by práci záchranáře dokázal zvládnout. Nejdřív si Jake myslí, že v něm učitel vidí konkurenci, později se z nich však stanou věrní přátele. Mladý muž úspěšně dokončí školu a nastoupí do týmu Bena Rendalla. Je dobrým záchranářem, umí zachovat chladnou hlavu a má dost síly aby čelil rozbouřenému moři. Při jedné akci však uvázne v podpalubí potápějící se lodi. Na poslední chvíli ho Ben zachrání...a teď přichází velmi dojemný moment...lano, na kterém muži visí se začne trhat. Je zřejmé, že oba záchranáře neunese...Starší z mužů se pouští, ale Jake ho zachytí. Drží ho za ruku a říká : " Já vás nepustím..." Ben mu odpovídá : " Já vím Jakeu" Víc vám už neprozradím...podívejte se na film :)

MŮJ NÁZOR :
Krásný, dojemný film. Nenechá vás lhostejnými a nedovolí, abyste se nudili. Já osobně filmy tohoto typu miluji. Dokážou mě udržet v napětí od začátku až to konce a donutí přemýšlet o životě a smrti, lásce...
Jak jsem již psala v předchozím odstavci, závěr filmu je strašně dojemný, ale zárověň nádherný. Mohlo to zkončit happyendem, ale pak bych z toho neměla ten zvláštní pocit...Možná, že si teď dovolím až příliš, ale kdybych si chtěla pustit nějaký krásný, dojemný film, určitě nesáhnu po Titanicu. Spíše bych zvolila Záchranáře. Samozřejmě, že zápletky jsou u každého z těch filmu jiné a proto si je nedovoluji srovnávat, ale ve filmu o kterém je dnešní recenze je takové to "něco". Nedá se to snad ani popsat. Myslím, že mě ten film naplnil víc než Titanic !!
A když k recenzi ještě přičtu nádhernou hudbu, není co vytknout ! Opravdu doporučuji !!

Anie

Identita

21. září 2013 v 11:22 | Anie
Další recenze je na film Identita, který jsem nedávno viděla. Neváhejte a čtěte až do konce, protože opravdu to stojí za to ! Super film a doufám, že i dobrá recenze...

Fargo

28. srpna 2013 v 13:36 | Anie
Je to film, na který jsem četla docela dobrou recenzi, a proto jsem se na něho podívala. A jak to dopadlo ? Čtěte dál :)

Základní informace :
  • starší film - z koru 1996
  • asi 95 min. dlouhý
  • Kriminální thriller, drama, ( komedie z černým humorem )
  • režie : Joel Coen, Ethan Coen
  • podle skutečných událostí
O čem to je ??

Film vypráví příběh sérii vražd, které vyšetřuje těhotná policista.
Všechno se stalo jen náhodou. Jerry Lundegaard potřebuje peníze. Má bohatého tchána a proto se rozhodne vynajmout si dva muže, kteří unesou jeho manželku a požadují výkupné. Jeden z nich je menší, vtipný chlapík, druhý vypadá na první pohled hloupě. Hodně kouří, mluví jen málo. Celá akce se bohužel zvrtne. Protože oba muže zastaví policista. Proto také musí umřít. Bohužel spolu s ním i dva mladí lidé, kteří tuto vraždu viděli. A objětí přibývá....nakonec policistka náhodou ohlalí, kde se únosci schovávají. V době, kdy na místo dorazí, manželka Jerryho je už po smrti a menší z mužů taky, jelikož ho pro peníze zabije jeho malomluvný komplic a nakonec podrtí v drtičce....

Můj názor :
Abych pravdu řekla, vůbec nevím, co k tomu napsat. Snad jen, že to byl divný film. Četla jsem hodně dobré recenze a řekla jsem si, že se na něho podívám, ale musím říct, že mě sklamal. Podivný děj, pokus o černý humor, hodně krve...
No mě osobně to příliš nenadchlo. Kdybych měla najít jedinou věc, která se mi líbila a zaujala mě, řekla bych postava hlavního vraha. Na první pohled hloupý, málomluvný chlap, který vypadá jakoby ani sám nevěděl, kdo je...a později, krutý vrah, který má jen jediný cíl- zabíjet. Jeho psychologická stránka mě absolutně nadchla !! Nechápala jsem, jak z muže, který při přepadení hledá mast, protože ma malé zranění, najednou může být člověk, který drtí svého komplice v drtičce...Po této stránce byl film geniální !!!
Sklamal mě, ale zároveň mě donutil přemýšlet a něčím se mi asi dokonce i líbil. Je to opravdu těžké popsat, protože ve mě vyvol smíšené pocity...víckrát bych si ho ale určitě nepustila. Jestli se na něho podívat nebo ne budete muset usoudit sami :) Možná díky traileru, který k článku připojuji...



Anie

RRRrrrr !!!

22. srpna 2013 v 13:38 | Anie
Vítejte u další recenze :) Tentokrát si více přiblížíme známou komedii RRRrrrr !!! Pokud jste o ní ještě neslyšeli, určitě neváhejte a dejte se do čtení ! Opravdu se máte na co těšit !!




















Rango

18. srpna 2013 v 21:44 | Anie

Dovolte, abych vám tímto článek představila jednoho sladkého malého chamouše :D :D
Ne, tohle opravdu není vtip. Dnešní recenze bude totiž na film o chameleonovi jménem Rango. Tak jdeme na to !!

Armageddon

15. srpna 2013 v 13:11 | Anie
Dnešní recenzí bych vám chtěla přiblížit film Armageddon. Určitě polovina z vás ho zná, ale možná pro ty, co o tom filmu stejně jako donedávna já jen slyšeli, bude dobrou inspirací na večerní program :)
Tak na co ještě čekáte ?! Čtěte, komentujte, film stahujte !!

Na začátek opět základní informace :

Starší film - konkrétně z roku 1998
Doba trvání : asi 2,5 hodiny
Režie : Michael Bay
Druh : akční, částečně sci-fi a romantický, drama
V hlavních rolích : Bruce Willis, Ben Affleck, Liv Tyler

Příběh ( nečíst, jestli nechcete znát konec ! ) :

Na Zemi padá obrovský asteroid. Za 18 dní život na této planetě přestane existovat. Jedinou záchranou je asteroid zničit. Jak ? Přistát na něm, vyvrtat díru, vložit do ní nálož a odpálit. Potom jen doufat, že to k něčemu bude. Pro tento úkol je vybrána skupina nejlepších naftářů. Je to parta různých, někdy velmi podivných lidí, kteří však velmi vynikají ve svém povolání. Jejich vedoucím je Harry, nejlepší muž v oboru. Jeho dcera Grace je velmi zamilovaná do A.J.e Frosta. a mají se vzít. Poté, co celá skupina po krátkém výcviku u NASA vyrazí do Vesmíru, svět jen netrpělivě čeká a modlí se aby akce dobře dopadla. Bohužel opak se zdá pravdou. O život příjde několik mužů, jeden z nich začíná bláznit, vrtací stroj je zničen. Naštěstí na poslední chvíli A.J. celou situací zachrání. Jenomže je tu ještě jeden háček. Něco se pokazilo a bombu nejde odpálit dálkově. Proto se jeden z mužů musí obětovat a zůstat na asteroidu.
Losují a výběr padne na A.J.e. Nakonec však zůstává Harry a posílá mladého muže zpět na palubu rakety se slovy, že ho měl vždycky za svého syna a prosbou ať se postará o Grace. Příběh se končí dobře. Země je zachráněná. A.J. a Grace mají svatbu...

Můj názor :

Nádherný film. Hrozně se mi líbí jak herecké obsazení, tak zápletka. Některé momenty ve Vesmíru se mi zdály trochu přitažené za vlasy a na první pohled by člověk řekl, že z těch některých situací se nemohli dostat živí. Ale pak jsem si řekla proč ne ?? Všichni se za ně modlili a Bůh přeci zázraky dokáže. Je to dojemný film, u kterého si člověk i někdy popláče. Hrozně jsem fandila A.J.ovi, ale pak když musel zemřet Harry bylo mi to hrozně líto.
To byl asi nejvíc dojímavý moment, když se Harry loučil s A.J.em a říkal mu, že ho měl vždycky rád a bral ho jako syna. Opravdu bych tento film mohla doporučit. A k tomu všemu je tam nádherná hudba !!!



Nebyl by to Armageddon bez té nádherné hudby !!! Tady je ! Aerosmith a I don´t wanna miss a thing...krásný poslech !!


Anie

Dlouhá cesta

11. srpna 2013 v 16:08 | Anie
Dnešní recenze bude na film Dlouhá cesta ( Walk to remember ) Myslím si, že pokud vás předchozí filmy nezaujaly, tento vás rozhodně lhostejnými nenechá !!! Věřte mi, je úžasný !! Tak to nebudeme protahovat a jdeme na to !

Surfařka

11. srpna 2013 v 16:06 | Anie
Film, o kterém budu dneska psát je jedním z těch nejlepších, jaké jsem kdy viděla ! Nevím, jestli to stačí k tomu, abych vás přesvědčila o tom, že tu recenzi stojí za to přečíst. Řeknu jen tolik. Jestli se s tímto filmem alespoň trochu neseznámíte, věřte mi, že budete litovat ! Příběh natočený podle skutečných událostí vás nenechá lhosejnými !!

12 podmínek k dědictví

11. srpna 2013 v 16:04 | Anie
Dneska jsem si pro vás připravila recenzi k filmu 12 podmínek k dědictví. Tento film jsem viděla naposledy asi před rokem, ale když jsem dneska přemýšlela o čem psát, vzpomněla jsem si na něho, protože opravdu stojí za to !!! ( Nekopírujte prosím)


Disturbia

2. srpna 2013 v 19:55 | Anie
Vítejte u další recenze ! Tentokrát vám napíši něco k filmu Disturbia, na který jsem se dívala s přátelí, když jsme byli na horách...sama bych se na to totiž nikdy nepodívala...nejsem člověk co se rád bojí :)





















500 dní se Summer

20. července 2013 v 18:27 | Anie
Na tuto recenzi se vztahují autorská práva ! Prosím nekopírujte !!

S dnešním dnem vám přináším novou recenzi, tentokrát na film 500 dní se Summer. Je už to nějaký ten pátek, co jsem film viděla, ale teprve dneska jsem se dokopala k tomu napsat o něm několik slov.

Pearl Harbour

5. července 2013 v 19:27 | Anie
Zdravím :) Dneska jsem si pro vás připravila krátkou recenzi k filmu Pearl Harbour. Myslím, že tentokrát se máte opravdu na co těšit !! Tak jdeme na to !! Jenom prosím nekopírujte...recenze mi dala dost práce :) Díky !


 
 

Reklama